Over

Het kledinglabel van de zussen Florine en Paulette Stijger.

Een passie voor creëren; dé reden voor zussen Florine en Paulette Stijger om Stygr op te richten.
Van het tekenen van de patronen, de inkoop van stoffen tot aan de eerste en de laatste stiksel op hun oma’s naaimachine. Ze maken elk kledingstuk hélemaal zelf!

Hun liefde voor tijdloze basics, ton sur ton setjes en oog voor detail combineren ze graag met leuke, vrolijke en gekke jasjes of accessoires. En van een glittertje zijn ze zeker niet vies! Het leven is een feestje, dus waarom zou je je hier niet elke dag naar kleden?

Grappig om steeds weer dezelfde vraag te krijgen: waar laten jullie ‘t dan produceren? Wij moeten soms wel twee keer herhalen dat we écht alles met de hand maken. Wij zien het als een compliment dat het blijkbaar ongeloofwaardig klinkt dat er géén fabriek aan te pas komt. Het is daardoor natuurlijk ook erg arbeidsintensief, maar dat wij elk aspect in ons bedrijf zelf doen vinden wij juist zo leuk.

Van het ontwerpen van de collectie, het uittekenen van de patronen en het inkopen van de stoffen tot het in elkaar zetten van het kledingstuk op de naaimachine. Ieder item is 100% handgemaakt door ons tweeën.

Wij spelen in op de slow-fashion movement door kleding te maken op bestelling. Er is al genoeg verspilling door massaproductie in onze economie. Daarbij geeft het onze klanten de kans om te vragen om een specifieke aanpassing aan die ene bijzondere jas of rok. Door deze klantgerichte aanpak vragen we wel enig geduld nadat de bestelling geplaatst is. We doen namelijk onze uiterste best om deze binnen een week op te sturen.

Wij hopen vrouwen te bereiken die meer waarde hechten aan waar de kleding vandaan komt en iets meer willen besteden aan een uniek item waar ze trots op kunnen zijn. De juiste outfit kan je dag écht maken vinden wij! We worden zelf onwijs blij van ‘t dragen van onze Stygr stukken en hopen dat onze collectie dit effect ook aan andere vrouwen zal geven.

Dit zijn wij

<strong>Florine Stijger</strong>

Florine Stijger

<strong>Paulette Stijger</strong>

Paulette Stijger

Waarom shoppen bij Stygr?

Gratis verzending

Bij besteding vanaf €100

Handgemaakt

Met liefde in Haarlem

7 dagen retour

Niet goed, geld terug

Veilig online betalen

Via je eigen bank