Over

Het kledingmerk van de zussen Florine en Paulette Stijger

Florine en Paulette Stijger begonnen Stygr met één grote wens: een eigen slow fashion kledinglijn, handgemaakt in Nederland.
Stygr startte met diverse kledingstukken door de zusjes gemaakt in hun Haarlems atelier.
De collectie bomberjacks viel zo in de smaak, dat ze zich op deze eyecatchers wilden focussen. Want waarom een outfit ontwerpen terwijl je met één item meerdere outfits kan blijven creëren? 

De collectie

In 2019 startte Stygr als slow fashion kledingmerk. Van het ontwerpen van de collectie, het uittekenen van de patronen en het inkopen van de stoffen tot het in elkaar zetten van het kledingstuk op de naaimachine. Tops, truien, broeken, jurkjes en jassen, ieder item werd met de hand gemaakt door ons tweeën in ons Haarlems atelier.

Bijna twee jaar later besloten we om ons te focussen op ons mooiste product: het bomberjack. Aangezien dit het meest arbeidsintensieve kledingstuk is, besloten wij hulp te zoeken bij het productieproces. 
Een deel van de collectie wordt nu geproduceerd door een familie atelier in Nederland. Het is voor ons erg belangrijk dat we kleinschalig en op eigen bodem kunnen blijven produceren. Hiermee spelen we in op de slow fashion movementEr is namelijk al genoeg verspilling door massaproductie in onze economie.

Wij beschrijven onze online boutique als een snoepwinkel aan jassen met veel verschillende smaakjes. Voor ieder type wat wils. Wij hopen vrouwen (en misschien ook mannen!) te bereiken die meer waarde hechten aan waar de kleding vandaan komt en iets meer willen besteden aan een uniek item waar ze trots op kunnen zijn. De juiste outfit kan je dag écht maken vinden wij! En met een Stygr bomberjack geef je jouw outfit altijd een unieke touch.

Zeker met de zachtere winters in Nederland dragen wij onze Stygr bomberjacks graag het hele jaar door. De perfecte jas voor de lente en herfst, maar ook geschikt voor op een koelere zomerdag en 's winters met wat extra laagjes eronder.
We worden zelf ontzettend blij van ‘t dragen van de Stygr jassen en hopen dat onze collectie dit effect ook op anderen zal hebben. 

Florine Stijger
Paulette Stijger