De állerleukste bomberjacks van Nederlandse bodem

Over

Het kledingmerk van de zussen Florine en Paulette Stijger

In 2019 startte STYGR als slow fashion kledingmerk. Van het ontwerpen van de collectie, het uittekenen van de patronen en het inkopen van de stoffen tot het in elkaar zetten van het kledingstuk op de naaimachine. Ieder item werd met de hand gemaakt door zussen Florine en Paulette Stijger in hun Haarlems atelier.

Bijna twee jaar later besloten ze om zich te focussen op hun mooiste product: het bomberjack. Belangrijk vinden ze om kleinschalig en op eigen bodem te kunnen blijven produceren. Hiermee spelen ze in op de slow fashion movementEr is namelijk al genoeg verspilling door massaproductie in onze economie.

Florine en Paulette: "Wij beschrijven onze online boutique als een snoepwinkel aan jassen met veel verschillende smaakjes. Voor ieder type wat wils. We hopen vrouwen (en straks ook mannen!) te bereiken die meer waarde hechten aan waar de kleding vandaan komt en iets meer willen besteden aan een uniek item waar ze trots op kunnen zijn. De juiste outfit kan je dag écht maken vinden wij! En met een STYGR bomberjack geef je jouw outfit altijd een unieke touch.

Zeker met de zachtere winters in Nederland dragen wij onze STYGR bomberjacks graag het hele jaar door. De perfecte jas voor de lente en herfst, maar ook geschikt voor op een koelere zomerdag en 's winters met wat extra laagjes eronder.
We worden zelf ontzettend blij van ‘t dragen van onze bomberjacks en we hopen dat de collectie dit effect ook op anderen zal hebben." 

Meer weten over de STYGR bomberjacks? Lees hier meer.

Florine Stijger
Paulette Stijger